Verkkoilmoituksen teksti *

Helsinki Klezmer Festival -tapahtuman konsertit pidetään Helsingin synagogassa 10.11.-13.11.2019.
Tapahtuma sisältää konsertteja ja mestarikursseja edistäen jiddishinkielisen kulttuurin tuntemusta Suomessa ja tutustuttaa suomalainen yleisö vähemmistö kulttuurin musiikin, tanssien ja laulujen kautta.

Suomen klezmer-yhdistyksen kutsumat taiteilijat ja yhtyeet ovat Helsinki Klezmer Festivalilla esiinnyttyään löytäneet tiensä muillekin festivaaleille Suomessa. Festivaaliemme jälkeen Helsin-gin juhlaviikot on kutsunut maailmankansalaisen ja klarinettitaiteilijan Giora Feidmanin ja tunnetun cimbalomtaiteilijan Kálmán Baloghin Unkarista esiintymään Huvilateltassa. Myös Kroke(Puola) ja David Krakauer ja Klezmer Madness (Yhdysvallat) ovat päässeet Savoy-teatterin ohjelmistoon. Pietarilainen klezmeryhtye Dobranotch on tullut festivaalimme kautta tunnetuksi Suomessa. Suomen Klezmer -yhdistys ja Helsinki Klezmer Festival ovat olleet uranuurtajia tekemällä klezmermusiikkia tunnetuksi Suomessa ja rakentamalla klezmersiltaa Suomen ja muun maailman välille.

Festivaalin konsertit:
Sunnuntai   10.11.2019 klo 16.00 elokuva Veden peili, Kino Engel, Sofiankatu 4, 00170 Helsinki
Ennen elokuva esitystä panelikeskustelu elokuva ohjaajan Rax Rinnekankaan ja ohjaaja / tuottaja Taru Mäkelän kanssa.
Puoleksi juutalainen suomalainen valokuvaaja matkustaa talviseen Venetsiaan etsimään ”toista Leningradia”. Nobel-palkittu venäläinen runoilija Joseph Brodskylle Venetsia oli “vedestä syntynyt Leningrad”. Valokuvaaja kuvaa kaupunkia ja tunnustaa elämänsä raskaan taakan edesmenneelle Brodskylle, ainoalle sielunveljelleen. Valokuvaajan taakka on hänen kristitty isänsä, yliopiston tutkija, joka ilmiantoi juutalaisia natseille toisen maailmansodan aikana Helsingissä.
Sunnuntai   10.11.2019 klo 19.00 Helsingin synagoga, Mames Babegenush
Maanantai  11.11.2019 klo 19.00 Helsingin synagoga, Trio Alan Bern, Sveta Kundish, Mark Kovnatskiy
Tiistai          12.11.2019 klo 19.00 Helsingin synagoga, Voices of Ashkenaz
Keskiviikko 13.11.2019 klo 19.00 Helsingin synagoga,  Semer Ensemble

Lisää tietoa: www.klezmeryhdistys.com

Liput 10-29€  www.klezmeryhdistys.tapahtumiin.fi